ေဆးနည္း
၁။ ဗန္ဒါေစ့ လက္ႏွစ္ဆုပ္ခန့္ကုိ ပုမွန္ ဖန္ခြက္တခြက္တြင္ ထည့္၍ တညအိပ္
ေရစိမ္ပါ။
၂။ ေရစိမ္ထားတဲ့
ဗန္ဒါေစ့ကုိစားပါ။
ဗန္ဒါေစ့မ်ားမွာ
Mono-unsaturated
Fats၊ ပရိုတင္းႏွင့္ ပိုတက္စီယမ္တို႔ ပါ၀င္တာေၾကာင့္ ႏွလံုးေရာဂါကို
ကာကြယ္ေပးပါတယ္။ သူ႔မွာ ဗီတာမင္ အီးပါ၀င္တာေၾကာင့္ ႏွလံုးေရာဂါျဖစ္ပြားမႈကို
ေလ်ာ့ခ်ေစၿပီး Magnesium လည္းပါ၀င္တာေၾကာင့္ ႏွလံုးရုတ္တရပ္
ရပ္တန္႔မႈကို ကာကြယ္ေပးနဳိင္ပါသည္။
ထုိနည္းတူ
ဗန္ဒါေစ့မ်ားက အူမႀကီးအတြင္း အစာလႈပ္ရွားမႈကို ကူညီေပးကာ အူမႀကီးထဲမွာ
အစာစုပံု ပိတ္ဆို႔ျခင္းကိုလည္း ေလ်ာ့ခ်ေပးတာေၾကာင့္ အူမႀကီး ကင္ဆာ ျဖစ္မႈကို
ကာကြယ္ေပးနုိင္ပါသည္။
ရႊံ
့ေျခာက္ေရာင္အသားအေရကို ဗန္ဒါေစ့ထဲမွာပါတဲ့ ဗီတာမင္အီးကေတာက္ေျပာင္ပါေစနဳိင္ပါသည္။ ထုိအျပင္ ဗန္ဒါေစ့ထဲက fatty acidက သင့္အေရျပားကိုအေရာင္ထြက္ေစ နဳိင္ပါသည္။
ျမန္မာရုိးရာ
သဘာ၀ ေဆးနည္းမ်ား ကမၻာတည္သေရြ့ မေျပာက္မပ်က္ တည္တန္နဳိင္ေစရန္ ရည္ရြယ္ရင္း ရွိသည့္အတုိင္း
ေရးသားမွတ္တမ္းတင္ အပ္ပါသည္ -
ေလးစားစြာျဖင့္
- နဳိင္ျမန္မာ
Reference:
ဖတ္သမွ် မွတ္သမွ်ေလးေတြပါ။
No comments:
Post a Comment