၁။ သံပုရာသီး
တျခမ္းကို ပြက္ပြက္ဆူထားတဲ့ ေရေႏြး မိုက္ခြက္ တလုံးထဲကို နည္းနည္းေလး ညွစ္လုိက္ၿပီး
အေစ့ပါ အကုန္လုံး စိမ္ထားလိုက္ပါ။
၂။ ေရေႏြး ေအးခါနီးနီးရင္ ေသာက္ပါ။ ေအးသြားလဲ က်န္တာမ်ားကို
တေနကုန္ေရဆာတုိင္း ေသာက္ေနရုံပဲ။ တေန႔ကို သုံးခါေလာက္ ေသာက္ႏိုင္ရင္ေတာ့ ေကာင္းတယ္။
၃။ ေသြးတို႔ ေလငန္းတို႔ ကာကြယ္တဲ့ အေနနဲ႔ အခြံနဲ႔ အေစ့မ်ားကိုပါ ဝါးစားႏိုင္ရင္ ေကာင္းတယ္။ ေသြက်ေနရင္ေတာ့ အေစ့ကို မစားပါနဲ႔။ အခြံကေတာ့ ေလေကာင္းတယ္ေလ။ သံပုရာအခ်ဥ္ဓာတ္ကေတာ့ ႏွလုံးေသြးေၾကာမွ အဆီမ်ားကို ဖယ္ရွားေပးလုိက္တာပါပဲ။
မူရင္းစာေရးသူ၏
အမွာစာ - က်ေနာ္ကေတာ့ တေန႔ မိုက္ခြက ္(ဖန္ခြက္ႀကီး) တလုံးပဲ ေသာက္တယ္။
ႏွစ္ရက္ သုံးရက္ေလာက္ ေသာက္လုိက္ရင္ သိသာတယ္။ ေနာက္ရက္ဆို ႏွလုံးေသြးေၾကာက်ဥ္းတာ ေကာင္းသြားတာပါပဲ။ က်ေနာ္
စျဖစ္လို႔ ေသာက္တုန္းကေတာ့ တပတ္ေလာက္ ေသာက္ခဲ့တာပါ။ တပတ္နဲ႔ ေကာင္းသြားလုိ႔ ပစ္ထားလိုက္တာ။
ျဖစ္လာမွ ျပန္ေသာက္ပဲ။ ဒီလုိေနလာခဲ့တာ ႏွလုံးေသြးေၾကာက်ဥ္းတာကေတာ့ အေတာ္ေလးကုိ ေကာင္းသြားပါတယ္။
ေသာက္ခ်င္တဲ့ မိတ္ေဆြမ်ားနဲ႔ နီးစပ္ရာမ်ားကို ဆင့္ကမ္းခ်င္ရင္ အလြယ္တကူအသုံးျပဳႏိုင္ဖုိ႔ပါ။
ျမန္မာရုိးရာ
သဘာ၀ ေဆးနည္းမ်ား ကမၻာတည္သေရြ့ မေျပာက္မပ်က္ တည္တန္နဳိင္ေစရန္ ရည္ရြယ္ခ်က္ျဖင့္
ဆီေလွ်ာ္ေအာင္ တုိလုိရွင္း ျပန္လည္ ေရးသား မွတ္တမ္းတင္အပ္ပါသည္။
ေလးစားစြာျဖင့္
- နဳိင္ျမန္မာ
References
ကုိးကား - Myawaddy Health
Photos:
Google Images
No comments:
Post a Comment