ေဆးနည္း
၁။ ဂ်င္း ပါးပါးျခစ္ထားပါ (လက္ဖတ္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း)
၂။ သခြါးသီး အေနေတာ္ ၁လံုး ပါးပါးလွီးပါ
၃။ သံပရာသီး အေနေတာ္ ၁လံုး ပါးပါးလွီးပါ
၄။ ပူစီနံ အရြတ္ (၁၂ ရြတ္)
အထက္ပါပစၥည္းမ်ားအားလံုးကို အနည္းဆံုး တစ္လီတာဆန္ ့ဝင္ အဝနည္းနည္းက်ယ္ေသာ ေရဘူးထဲသို ့ ေရာထည့္ပါ။ ၿပီးလည္ ေရအျပည့္ထည့္ပီး အဖံုးပိတ္၍ တစ္ညထားပါ (ေရခဲသတၱာထဲထည့္ကပိုေကာင္းသည္) သို ့မဟုတ္ အနည္းဆံုး ၅နာရီထားပါ
ေနာက္တစ္ေန ့မနက္မွာစ၍ သခြါးသီးမ်ား သံပရာသီးမ်ားကို ဖယ္၍ တစ္ေန ့အတြင္း ကုန္ေအာင္ေသာက္ရမည္
ထိုနည္းအတိုင္းေန ့စဥ္ေသာက္သံုးပါက ၄ရက္အတြင္း အသားအရည္လွ အဆီက် ကိုယ္ခႏၶာအတြင္း အဆိပ္ေတာက္မ်ားေျပ၍ ဝမ္းႏွင့္ပတ္သက္ေသာေရာဂါမ်ား ကင္းေဝးေစမည္။
၂။ သခြါးသီး အေနေတာ္ ၁လံုး ပါးပါးလွီးပါ
၃။ သံပရာသီး အေနေတာ္ ၁လံုး ပါးပါးလွီးပါ
၄။ ပူစီနံ အရြတ္ (၁၂ ရြတ္)
အထက္ပါပစၥည္းမ်ားအားလံုးကို အနည္းဆံုး တစ္လီတာဆန္ ့ဝင္ အဝနည္းနည္းက်ယ္ေသာ ေရဘူးထဲသို ့ ေရာထည့္ပါ။ ၿပီးလည္ ေရအျပည့္ထည့္ပီး အဖံုးပိတ္၍ တစ္ညထားပါ (ေရခဲသတၱာထဲထည့္ကပိုေကာင္းသည္) သို ့မဟုတ္ အနည္းဆံုး ၅နာရီထားပါ
ေနာက္တစ္ေန ့မနက္မွာစ၍ သခြါးသီးမ်ား သံပရာသီးမ်ားကို ဖယ္၍ တစ္ေန ့အတြင္း ကုန္ေအာင္ေသာက္ရမည္
ထိုနည္းအတိုင္းေန ့စဥ္ေသာက္သံုးပါက ၄ရက္အတြင္း အသားအရည္လွ အဆီက် ကိုယ္ခႏၶာအတြင္း အဆိပ္ေတာက္မ်ားေျပ၍ ဝမ္းႏွင့္ပတ္သက္ေသာေရာဂါမ်ား ကင္းေဝးေစမည္။
ေလးစားစြာျဖင့္
တည္းျဖတ္ နွင့္ ဓါတ္ပုံ -
နဳိင္ျမန္မာ
Respectfully, full credit to ဖိုးသူေတာ္
#Unicode Version
ဆေးနည်း
၁။ ဂျင်း ပါးပါးခြစ်ထားပါ (လက်ဖတ်ရည်ဇွန်း ၁ဇွန်း)
၂။ သခွါးသီး အနေတော် ၁လုံး ပါးပါးလှီးပါ
၃။ သံပရာသီး အနေတော် ၁လုံး ပါးပါးလှီးပါ
၄။ ပူစီနံ အရွတ် (၁၂ ရွတ်)
အထက်ပါပစ္စည်းများအားလုံးကို အနည်းဆုံး တစ်လီတာဆန့်ဝင် အဝနည်းနည်းကျယ်သော ရေဘူးထဲသို့ ရောထည့်ပါ။ ပြီးလည် ရေအပြည့်ထည့်ပီး အဖုံးပိတ်၍ တစ်ညထားပါ (ရေခဲသတ္တာထဲထည့်ကပိုကောင်းသည်) သို့မဟုတ် အနည်းဆုံး ၅နာရီထားပါ။
နောက်တစ်နေ့မနက်မှာစ၍ သခွါးသီးများ သံပရာသီးများကို ဖယ်၍ တစ်နေ့အတွင်း ကုန်အောင်သောက်ရမည်။
မူရင်းစာရေးသူ၏ အမှာစာ - ထိုနည်းအတိုင်းနေ့စဉ်သောက်သုံးပါက ၄ရက်အတွင်း အသားအရည်လှ အဆီကျ ကိုယ်ခန္ဓာအတွင်း အဆိပ်တောက်များပြေ၍ ဝမ်းနှင့်ပတ်သက်သောရောဂါများ ကင်းဝေးစေမည်။
လေးစားစွာဖြင့်
တည်းဖြတ် - နိုင်မြန်မာ၁။ ဂျင်း ပါးပါးခြစ်ထားပါ (လက်ဖတ်ရည်ဇွန်း ၁ဇွန်း)
၂။ သခွါးသီး အနေတော် ၁လုံး ပါးပါးလှီးပါ
၃။ သံပရာသီး အနေတော် ၁လုံး ပါးပါးလှီးပါ
၄။ ပူစီနံ အရွတ် (၁၂ ရွတ်)
အထက်ပါပစ္စည်းများအားလုံးကို အနည်းဆုံး တစ်လီတာဆန့်ဝင် အဝနည်းနည်းကျယ်သော ရေဘူးထဲသို့ ရောထည့်ပါ။ ပြီးလည် ရေအပြည့်ထည့်ပီး အဖုံးပိတ်၍ တစ်ညထားပါ (ရေခဲသတ္တာထဲထည့်ကပိုကောင်းသည်) သို့မဟုတ် အနည်းဆုံး ၅နာရီထားပါ။
နောက်တစ်နေ့မနက်မှာစ၍ သခွါးသီးများ သံပရာသီးများကို ဖယ်၍ တစ်နေ့အတွင်း ကုန်အောင်သောက်ရမည်။
မူရင်းစာရေးသူ၏ အမှာစာ - ထိုနည်းအတိုင်းနေ့စဉ်သောက်သုံးပါက ၄ရက်အတွင်း အသားအရည်လှ အဆီကျ ကိုယ်ခန္ဓာအတွင်း အဆိပ်တောက်များပြေ၍ ဝမ်းနှင့်ပတ်သက်သောရောဂါများ ကင်းဝေးစေမည်။
လေးစားစွာဖြင့်
Respectfully, full credit to ဖိုးသူတော် (www.phothutaw.com)
No comments:
Post a Comment