နဂါးေမာက္သီးပင္သည္
ဗီတာမင္စီႏွင့္ အမွ်င္ဓာတ္ ႂကြယ္၀စြာပါ၀င္သည့္အျပင္ လိုင္ကိုပိန္းဓာတ္ မ်ားစြာပါ၀င္
ေသာေၾကာင့္ သဘာ၀အရြယ္တင္ႏုပ်ဳိေစၿပီး အသီးတြင္ Antioxidant အမ်ားဆံုးပါ၀င္သျဖင့္ ကင္ဆာေရာဂါ၊ ႏွလံုးေရာဂါ၊ ေသြးတိုးေရာဂါ၊ ဆီးခ်ဳိ၊ ဆီးလြန္ေရာဂါမ်ား၊
ေလသင္တုန္းႏွင့္ ေလျဖတ္ျခင္းေရာဂါမ်ား ေပ်ာက္ကင္းေစ နုိင္သည္။
ေခ်ာင္းဆိုး၊ ရင္က်ပ္ေရာဂါကိုလည္း သက္သာ ေပ်ာက္ကင္းေစနဳိင္စြမ္း ရိွသည္။
အစာအိမ္အတြင္းရွိ အဆိပ္ အေတာက္မ်ားကို ေခ်ဖ်က္ႏိုင္စြမ္းရွိျခင္း၊ အဆီဓာတ္မ်ား ကို
ေလ်ာ့က်ႏိုင္စြမ္းရွိျခင္းေၾကာင့္ ကိုလက္စထရာကို ေလ်ာ့က် ေစနဳိင္သည္။
မွတ္ၪဏ္ေကာင္းျခင္း၊ မ်က္လံုး အားေကာင္းျခင္း၊ သြားႏွင့္အ႐ိုးမ်ား ခိုင္မာေစျခင္းတို႔
ေၾကာင့္ လူတိုင္းစားသံုးသင့္သည္။
မွတ္ခ်က္-
နာလန္ထ လူမမာမ်ား အားအင္ျဖစ္ေစရန္ အထူးသင့္ေလ်ာ္
စားသုံးရမဲ့ အသီးျဖစ္ပါသည္။
ဘယ္လုိစားရမယ္
ဆုိတာေတာ့ လူတုိင္းသိရွိျပီး ျဖစ္မယ္လုိ ေမွ်ာ္လင့္တာေၾကာင့္ မရွင္းျပေတာ့ပါ။
ပုံမွန္စားသုံးပါ၊
တန္ရင္ေဆး လြန္ရင္ေဘး ဆုိတာကုိေတာ့ စာဖတ္သူ သတိခ်ပ္ပါေလ။
ေလးစားစြာျဖင့္
နဳိင္ျမန္မာ
No comments:
Post a Comment