ရဲယို႐ြက္
ကုိျပဳတ္၍ တို႕စားလွ်င္ ေလခ်ဳပ္ ေရာဂါ၊ ၀မ္းဗုိက္နာ ေရာဂါ၊ အာေခါင္ ပူေလာင္ ေသာေရာဂါ၊
သည္းေျခ ေဖာက္ျပန္ေသာ ေရာဂါႏွင့္ ေသြးတိုး ေရာဂါ ေပ်ာက္ကင္းေစပါတယ္။
ရဲယို႐ြက္
ကို ငါးေျမြထုိး အသားႏွင့္ ျပဳတ္၍ သုပ္စားလွ်င္ ပင္လယ္ အူနာ ေပ်ာက္ေစၿပီး ရဲယို႐ြက္
ကုိ သုပ္စားပါက ႏုိ႕ေခ်ာင္းပိတ္ ေရာဂါ၊ႏုိ႕ေရ ခန္းေရာဂါ၊ သက်ည္း ကိုက္ေရာဂါ၊ ၀မ္းရစ္နာ
ျခင္းႏွင့္ ႏွာေခါင္း ေသြးလွ်ံ ျခင္းတုိ႕ကို ေပ်ာက္ေစပါတယ္။
ႏွလံုး
ေရာဂါ၊ ေသြးသြန္ ေရာဂါႏွင့္ ဆီးခ်ိဳ ေရာဂါမ်ား အတြက္ ဒန္႕သလြန္႐ြက္ ႏွင့္ ဟင္းခ်ိဳ
ခ်က္ေသာက္က ေပ်ာက္ေစတဲ့ အစြမ္း ရွိပါတယ္။ ငါးခူနဲ႔ ေရာခ်က္စားရင္ ခံတြင္းၿမိန္ေစၿပီး
ေလကို ႏုိင္ေစပါတယ္။
ရဲယိုရြက္ ႏုႏုေလးကို ျပဳတ္ၿပီး တို႔စားရင္ ၀မ္းေပ်ာ့ေပ်ာ့ေလး
သြားေစၿပီး ၀မ္းခ်ဳပ္ျခင္းကို သက္သာေစပါတယ္။
ရဲယိုသီးကိုေတာာ့
ပ်ားရည္နဲ႔ ေခါက္စားရင္ ေခ်ာင္းဆိုးနဲ႔ ပန္းနာကို ေပ်ာက္ေစပါတယ္။ ရဲယိုသီးမွည့္ကို
ထန္းလ်က္နဲ႔ စားရင္ေတာ့ အစာမေၾက ရင့္ျပည့္ရင္ကယ္ကို သက္သာေစပါတယ္။
အသီးႏုႏုေလးေတြကို
ျပဳတ္စားရင္ေတာ့ ေလထိုးေလေအာင့္နဲ႔ ေသြးတက္ေရာဂါေတြကို ေပ်ာက္ေစပါတယ္။
ျမန္မာရုိးရာ
သဘာ၀ ေဆးနည္းမ်ား ကမၻာတည္သေရြ့ မေျပာက္မပ်က္ တည္တန္နဳိင္ေစရန္ရန္ ရည္ရြယ္ခ်က္ျဖင့္ ဆီေလွ်ာ္ေအာင္ တုိလုိရွင္း
ျပန္လည္ ေရးသား မွတ္တမ္းတင္အပ္ပါသည္။
ေလးစားစြာျဖင့္ - နဳိင္ျမန္မာ
References
ကုိးကား - My
Food
Photos: Google Images
No comments:
Post a Comment